Arbëri

Kronika Zgjedhore/ UÇK-ja, kryefjala e fushatës së PDK-së

 

Partia Demokratike e Kosovës, në një tubim në Gjakovë ku secili folës rikujtoi dy liderët e kësaj partie që po gjykohen në Hagë, ka thënë se slogani Rimëkëmbje nuk ka të bëjë vetëm me ekonominë, por edhe rikthimin e rëndësisë së UÇK-së. U premtua edhe vaksinimi i popullatës nga COVID-19, ndërkohë që nuk u respektuan masat mbrojtëse ndaj virusit

Gjakovë, 4 shkurt - Gjakova ishte qyteti i parë të cilin Partia Demokratike e Kosovës e ka vizituar të enjten, në ditën e dytë të fushatës parazgjedhore. Përkrahës të kësaj partie kishin filluar të mblidheshin gjatë orëve të pasdites, në një hotel në qendër të këtij qyteti. Flamujt e PDK-së, e maskat me simbolin e partisë, si dhe të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, vëreheshin kudo në këtë tubim.

Por, qytetarëve u është dashur të presin rreth katërdhjetë minuta mbërritjen e krerëve të kësaj partie. Ndërkohë, të rinj të shumtë u shpërndanin kartëvizita me numrat e kandidatëve për deputetë qindra qytetarëve, të mbledhur në një hapësirë të mbyllur, pa i respektuar masat kundër COVID-19.