Arbëri

Masat anti-COVID nuk respektohen as nga VV-ja e as nga Nisma

 

Në ditën e parë të fushatës zgjedhore partitë kanë vazhduar të shkelin masat anti-COVID, njëjtë siç bënin në periudhën e parafushatës. Kanë qenë Lëvizja Vetëvendosje dhe Nisma Socialdemokrate, partitë e radhës që nuk kanë respektuar rekomandimet e Ministrisë së Shëndetësisë për të luftuar pandeminë e koronavirusit.

Ndonëse në Prishtinë dhe në Prizren, Vetëvendosje nisi fushatën në mënyrë më simbolike, vizita në Pejë e kandidatit për kryeministër të kësaj partie, Albin Kurti, dhe kandidates për presidente, Vjosa Osmani, është përcjellë me turmë të madhe të njerëzve. Edhe pse ecja ishte në hapësirë të jashtme, turma ishte e madhe dhe duke mos respektuar rekomandimin për distancë sociale.