Arbëri

Qeveria e MASH-i nuk tregojnë përmbajtjen e kontratës kolektive

Qeveria e MASH-i nuk tregojnë përmbajtjen e kontratës kolektive
 

Ndonëse është nënshkruar të premten, Kontrata Kolektive e punëtorëve të arsimit dhe kostoja e zbatimit të saj kanë mbetur të panjohura për publikun. Ministria e Arsimit, SBASHK-u dhe Qeveria nuk e kanë bërë publike ende këtë dokument. Sipas kryetarit të SBASHK-ut, Kontrata ka 26 pika që garantojnë mirëqenie më të mirë për punëtoret e arsimit, teksa ka kërkuar që ajo të zbatohet në tërësi

Prishtinë, 27 janar - Përmbajtja e plotë e Kontratës Kolektive, e nënshkruar 5 ditë më parë mes Qeverisë dhe Sindikatës së Arsimit, ka mbetur sekrete. Asnjëra nga palët nënshkruese deri tash nuk e ka bërë publik këtë dokument.