Arbëri

Regjistrimi i OJQ-së, i nevojshëm për hapjen e çerdhes në lagjen “11 Marsi” të Prizrenit

Regjistrimi i OJQ-së, i nevojshëm për hapjen e çerdhes në lagjen “11 Marsi” të Prizrenit
Komuna e Prizrenit në korrik të vitit 2020 pati paralajmëruar se kjo çerdhe do të nisë punën sipas modelit me bazë në komunitet, me fillimin e vitit shkollor në shtator. Asokohe kjo çështje pati nxitur debat. Opozita pati theksuar se investimet në këtë projekt kapital kanë nisur për çerdhe publike dhe se tani po del që bëhet fjalë për kopsht me bazë në komunitet, derisa ishte kundërshtuar edhe lartësia e pagesës
 

Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka, ka bërë të ditur të martën se për funksionalizimin e çerdhes me bazë në komunitet në lagjen “11 Marsi” nevojitet regjistrimi i një organizate joqeveritare nga prindërit e fëmijëve të regjistruar.

Ai ka thënë se që nga muaji tetor janë në pritje të përgjigjes nga niveli qendror lidhur me regjistrimin e kësaj OJQ-je.