Arbëri

Të akuzuarit nga Gjykata Speciale s’dihet nëse do të votojnë më 14 shkurt

Dy ditë afat kanë mbetur që personat jashtë Kosovës të regjistrohen për të votuar në zgjedhjet e 14 shkurtit. Një gjë të tillë nuk dihet nëse do ta bëjnë edhe ish-pjesëtarët e UÇK-së, të cilët janë në paraburgim në Hagë. Nga Gjykata Speciale kanë thënë se do t’u ndihmojnë të akuzuarve për ta ushtruar këtë të drejtë, por nuk kanë dhënë shumë detaje. “Dhomat e Specializuara të Kosovës ofrojnë ndihmë brenda kornizës së duhur ligjore për të burgosurit, për të ushtruar të drejtën e tyre për të votuar në zgjedhjet e ardhshme”, thuhet në përgjigjen e Speciales për KOHËN.

 

Dy ditë afat kanë mbetur që personat jashtë Kosovës të regjistrohen për të votuar në zgjedhjet e 14 shkurtit. Një gjë të tillë nuk dihet nëse do ta bëjnë edhe ish-pjesëtarët e UÇK-së, të cilët janë në paraburgim në Hagë. Nga Gjykata Speciale kanë thënë se do t’u ndihmojnë të akuzuarve për ta ushtruar këtë të drejtë, por nuk kanë dhënë shumë detaje. “Dhomat e Specializuara të Kosovës ofrojnë ndihmë brenda kornizës së duhur ligjore për të burgosurit, për të ushtruar të drejtën e tyre për të votuar në zgjedhjet e ardhshme”, thuhet në përgjigjen e Speciales për KOHËN.

Artan Qerkini, avokat i licencuar nga Specialja, thotë se nëse të paraburgosurit shprehin vullnet për të votuar, Gjykata duhet të kontaktojë me Komisionin Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) dhe të mundësojë votimin e tyre. “Në asnjë rrethanë të burgosurit nuk mund t'i kufizohet e drejta për të votuar, sepse të drejtën për të votuar secilit person në Kosovë ia njeh Kushtetuta e Republikës së Kosovës, e cila në nenin 45 parasheh që secili qytetar i Kosovës ka të drejtën aktive dhe pasive të votës”, ka deklaruar Qerkini.