Arbëri

Federici: Krimi i organizuar, papunësia, retorika mbi baza etnike – kërcënuesit kryesor të sigurisë

Federici: Krimi i organizuar, papunësia, retorika mbi baza etnike – kërcënuesit kryesor të sigurisë
 

Prishtinë, 12 janar – “Krimi i organizuar, aktivitetet e paligjshme ekonomike, papunësia në rritje dhe retorika mbi baza etnike - janë kërcënuesit kryesorë të sigurisë në Kosovë”, ka thënë Komandanti i KFOR-it, Gjeneral Major Franco Federici. Por, sipas tij, aktualisht nuk ka sinjale se situata e sigurisë do të ndryshojë për të keq. Në një intervistë për “Kohën Ditore”, Federici ka folur për sfidat me të cilat u ballafaqua KFOR-i gjatë vitit 2020, kur kryesoren e ka përmendur pandeminë me COVID 19.

Jo rrallë temë e diskutimit politik, por edhe arenë e përplasjeve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë ka qenë veriu i populluar me shumicë serbe. Pranë urës së Ibrit që lidh Komunën e veriut me atë të jugut, KFOR-i vazhdon të ketë prezencë të përhershme. Sipas komandantit Federici, Ura e Ibrit ka një vlerë tejet simbolike.