Arbëri

Serbia identifikohet faktor kryesor që cenon sigurinë kombëtare të Kosovës

Forca e Sigurisë së Kosovës

Serbia është identifikuar si faktori kryesor që paraqet rrezik dhe përbën kërcënim për sigurinë kombëtare të Kosovës.

 

Serbia është identifikuar si faktori kryesor që paraqet rrezik dhe përbën kërcënim për sigurinë kombëtare të Kosovës.

E dhëna ndodhet në draftin e Strategjisë së Mbrojtjes, dokument qeveritar që synon të ofrojë vizionin afatmesëm për atë se si Kosova do ta zbatojë funksionin themelor të mbrojtjes – ruajtjen e pavarësisë, integritetin territorial dhe sovranitetin e shtetit.