Arbëri

“Zoti na ka dënuar rëndë”

Më 2 nëntor 2020 terroristi Kujtim F. vrau në Vjenë disa persona. Mes të vrarëve ishte edhe Nexhip V. Kujtim F. ishte me origjinë nga fshati Çellopek i Tetovës. Nexhip V. rridhte nga Veleshta e Strugës. Kujtim F. ishte betuar se do t’i shërbejë bandës terroriste “ISIS”. Nexhip V. kishte dhënë betimin se si ushtar i Austrisë do ta mbrojë vendin me armë. Ai ëndërronte të shërbente në Kosovë në kontingjentin austriak të KFOR-it. Gjyshi i terroristit të vrarë Kujtim F. është i tronditur dhe thotë: “Zoti na ka dënuar rëndë”. Një rrëfim i revistës gjermane “DER SPIEGEL”.

 

Më 2 nëntor 2020 terroristi Kujtim F. vrau në Vjenë disa persona. Mes të vrarëve ishte edhe Nexhip V. Kujtim F. ishte me origjinë nga fshati Çellopek i Tetovës. Nexhip V. rridhte nga Veleshta e Strugës. Kujtim F. ishte betuar se do t’i shërbejë bandës terroriste “ISIS”. Nexhip V. kishte dhënë betimin se si ushtar i Austrisë do ta mbrojë vendin me armë. Ai ëndërronte të shërbente në Kosovë në kontingjentin austriak të KFOR-it. Gjyshi i terroristit të vrarë Kujtim F. është i tronditur dhe thotë: “Zoti na ka dënuar rëndë”. Një rrëfim i revistës gjermane “DER SPIEGEL”.

Me 1 nëntor të krishterët kujtojnë të vdekurit. Mbrëmjen e 2 nëntorit 2020 shtetasi austriak Kujtim F., familja e të cilit rrjedh nga fshati Çellopek i Tetovës, rroki armën, një pushkë automatike Zastava, prodhim serb. Njeriun e parë që e vrau Kujtim F. ishte Nexhip V., edhe ky me origjinë nga Maqedonia veriore, shqiptar, familja e të cilit ende ka një shtëpi në Veleshtë. Shqiptari i radikalizuar që besonte se të vrasësh tjetrin në emër të Kuranit dhe bandës terroriste “Shtetit Islamik” e fiton parajsën vrau shqiptarin, i cili është i integruar mirë në Austri dhe shërbente në ushtrinë austriake. Në numrin e fundit revista gjermane “DER SPIEGEL” sjell një reportazh të gjatë mbi këtë tmerr. Në vijim disa detaje nga ky tekst.