Arbëri

Krijohet shtab emergjent brenda ambasadave të Kosovës në shtetet nga po vijnë mërgimtarët

Foto: Koha / Ilustrim
 

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës thotë se po ndjek me vëmendje zhvillimet në pikëkalimet kufitare mes Sllovenisë e Kroacisë, Kroacisë e Serbisë, Hungarisë e Serbisë dhe kësaj të fundit dhe Kosovës, ku ka një numër të madh të mërgimtarëve që po presin për të ardhur në vendlindje për pushime.

MPJD përmes një njoftimi për media, thotë se ka krijuar një shtab emergjent brenda ambasadave të Kosovës në këto shtete, si dhe brenda ministrisë, për të përcjellë secilin zhvillim në pikëkalimet kufitare ku ka pritje të gjata, dhe për t’u dalë në ndihmë shtetasve tanë që kanë marrë rrugën për në Kosovë.