Arbëri

Miftaraj: Drejtësia në 2020-n ka shënuar regresin më të madh që nga 2015-a

Miftaraj: Drejtësia në 2020-n ka shënuar regresin më të madh që nga 2015-a

Vitit 2020, sipas drejtorit të Institutit të Kosovës për Drejtësi, Ehat Miftaraj, do të mbahet mend për reagimet e institucioneve ndërkombëtare karshi Këshillit Prokurorial dhe Qeverisë Hoti, për politizimin e sistemit të drejtësisë.

 

“Një pengesë e madhe pa dyshim është se krerët e sistemit prokurorial të lidhur apo të nënshtruar nga politika ndikojnë që edhe në rastet kur ka prokurorë të guximshëm dhe me vullnet për të luftuar korrupsionin e nivelit të lartë, të pengohen në punën e tyre”, ka thënë Miftaraj

Vitit 2020, sipas drejtorit të Institutit të Kosovës për Drejtësi, Ehat Miftaraj, do të mbahet mend për reagimet e institucioneve ndërkombëtare karshi Këshillit Prokurorial dhe Qeverisë Hoti, për politizimin e sistemit të drejtësisë.

Miftaraj thotë se situata epidemiologjike ka ndikuar që dinamika e punës si në secilin sektor tjetër të ndryshojë, por kjo gjendje është shfrytëzuar nga institucionet që ta amnistojnë korrupsionin.