Arbëri

Hoti nuk zbaton vendimin që e nënshkroi vetë për ndalimin e tubimeve publike

Hoti nuk zbaton vendimin që e nënshkroi vetë për ndalimin e tubimeve publike
 

Zyrtarët shtetërorë që vazhdimisht bëjnë thirrje për respektim të masave kundër COVID-19, në disa raste vetë nuk i kanë zbatuar ato. Duke nisur nga kryeministri dhe përfaqësues të partive politike kanë shkelur vendimin, i cili ndalon tubimet me më shumë se pesë persona. Këto sjellje shoqëria civile i vlerëson si shpërfillje të ligjit dhe si fyerje ndaj qytetarëve, në kohën kur situata me infektimet vazhdon të vlerësohet serioze.

 Kryeministri Avdullah Hoti ka shkelur vendimin që vetë e ka nënshkruar më 1 nëntor të këtij viti, i cili përcakton një sërë kufizimesh për t’u përballur me pandeminë. Të mërkurën Hoti kërkoi që masat kundër përhapjes së pandemisë të zbatohen me rigorozitet.