Arbëri

Irritohen nacionalistët maqedonas pse negociatat me Bullgarinë i drejton shqiptari

Irritohen nacionalistët maqedonas pse negociatat me Bullgarinë i drejton shqiptari
 

Dimitar Apasiev, kreu i partisë së ekstremit të majtë në Maqedoni, kundërshtare e koalicionit Zoran Zaev-Ali Ahmeti ka kontestuar ashpër negociatat që një ministër i Jashtëm shqiptar, si Bujar Osmani, po udhëheq ndërmjet Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut.

Apasiev, me ironi, ka përdorur faktin invers nëse një maqedonas do të ishte ministër i jashtëm i Shqipërisë e do të negocionte me Turqinë për faktin nëse Skënderbeu është shqiptar apo turk, duke e lidhur me kontestimin që maqedonasit e bullgarët kanë për heronjtë bazik kombëtar siç janë shpikësit e alfabetit cirilik Kirili e Metodi, Goce Dellçev etj, që të dy palët i quajnë heronj.