Arbëri

Sipas trendit të testimeve, IKSHPK-ja ka teste RT-PCR vetëm deri në dhjetor

Foto: Driton Paçarada / KOHA
 

Shtimi i rasteve me Covid-19 dhe rritja e numrit të testimeve ka bërë që IKSHPK-ja të ketë në stokun e vet teste për detektimin e Covid-19 vetëm deri në fund të muajit dhjetor.

Kjo ka shtyrë Ministrinë e Shëndetësisë që të hapë një tender për blerjen e testeve PCR dhe testeve serologjike, ku është kërkuar që përmes procedurave të prokurimit furnizimi me këto teste të bëhet në afate sa më të shkurta kohore.