Arbëri

Normalizimi i marrëdhënieve pritet të reflektojë në sjelljen e Listës Serbe

 

Prishtinë, 25 nëntor - Arritja e marrëveshjes mes Kosovës dhe Serbisë konsiderohet se është çelësi i vetëm i ndryshimit të sjelljes së Listës Serbe karshi institucioneve të vendit. Ndonëse janë pjesë e ekzekutivit, partnerët serbë jo rrallëherë kanë shpalosur qëndrimet e politikës së shtetit të Serbisë.

Një pjesë të fajit për sjelljen e serbëve në institucione, kryetari i Partisë Demokratike Progresiste, Nenad Rashiq, thotë se e kanë vetë politikanët e Kosovës. Sipas tij, zgjidhja e vetme është krijimi i kushteve të barabarta për zgjedhje.