Arbëri

Lëvizja Studentore për Barazi i kërkon Qeverisë të mos prekë autonominë e Universitetit

Lëvizja Studentore për Barazi i kërkon Qeverisë të mos prekë autonominë e Universitetit
Foto: Alban Bujari \ KOHA
 

Lëvizja Studentore për Barazi - Studim Kritikë Veprim, të hënën ka organizuar aksion simbolik para Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës. Aktivistë të kësaj lëvizjeje, kanë vënë disa banerë në hyrje të kësaj ministrie për të shprehur pakënaqësinë e tyre ndaj ndërhyrjes së ministrit të Arsimit dhe Shkencës, Ramë Likaj, në politikat e regjistrimit të studentëve dhe në vetë autonominë e Universitetit të Prishtinës. “Universiteti duhet të ketë autonomi”, “Politika duart larg nga Universiteti” dhe “UPavarur” ishin përmbajtjet e banerave që mbanin anëtarët e Lëvizjes Studentore për Barazi – SKV.

Më 19 nëntor, ministri Likaj ka marrë vendim që të rrisë numrin e studentëve në Fakultetin e Mjekësisë së Përgjithshme për 50 studentë më shumë, edhe pse kjo nuk është kompetencë e ministrisë, por e Këshillit Shtetëror të Cilësisë të Agjencisë së Akreditimit.