Arbëri

Haradinaj e Cakaj kërkojnë që të ndalet fshirja e adresave të shqiptarëve në Luginën e Preshevës

Haradinaj e Cakaj kërkojnë që të ndalet fshirja e adresave të shqiptarëve në Luginën e Preshevës

Ministrja e Punëve të Jashtme të Kosovës, Meliza Haradinaj-Stublla dhe ministri i Jashtëm iShqipërisë, Gent Cakaj, përmes një deklarate të përbashkët kanë kërkuar që të ndalet fshirja e qëllimshme e adresave të shqiptarëve në Luginën e Preshevës nga autoritetet serbe.

Sipas tyre," fshirja e adresave të shqiptarëve është duke krijuar jo vetëm një pasqyrë krejtësisht të pasaktë të përbërjes demografike të atyre hapësirave dhe të numrit të shqiptarëve në Serbi, por është duke shkelur rrënjësisht të drejtat e liritë themelore të tyre, përfshirë të drejtën e votës".