Arbëri

Në barnatore private një vaksinë e gripit sezonal kushton 17 euro

Milaim Krasniqi për pesë vjet radhazi është imunizuar me vaksinën e gripit sezonal. Krasniqi (68 vjeç) nga fshati Shkabaj i Komunës së Prishtinës vazhdimisht interesohet nëse Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare është pajisur me vaksinën e gripit sezonal. Është shprehur mjaft i shqetësuar për shëndetin e tij, meqë thotë se vaksinimet e mëhershme i kanë ndikuar për të mirë në shëndet. “Po vij shpesh për t’u interesuar për vaksinën. Për vite radhazi jam vaksinuar dhe me të vërtetë më ka ndihmuar që sa më lehtë e shëndetshëm ta kaloj stinën e dimrit. Edhe sot më thanë që nuk ka ardhur vaksina dhe më erdhi keq për këtë”, ka thënë Krasniqi për KOHËN.

 

Milaim Krasniqi për pesë vjet radhazi është imunizuar me vaksinën e gripit sezonal. Krasniqi (68 vjeç) nga fshati Shkabaj i Komunës së Prishtinës vazhdimisht interesohet nëse Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare është pajisur me vaksinën e gripit sezonal. Është shprehur mjaft i shqetësuar për shëndetin e tij, meqë thotë se vaksinimet e mëhershme i kanë ndikuar për të mirë në shëndet. “Po vij shpesh për t’u interesuar për vaksinën. Për vite radhazi jam vaksinuar dhe me të vërtetë më ka ndihmuar që sa më lehtë e shëndetshëm ta kaloj stinën e dimrit. Edhe sot më thanë që nuk ka ardhur vaksina dhe më erdhi keq për këtë”, ka thënë Krasniqi për KOHËN.

Vonesën për financim me vaksinën sezonale e sheh të pafalshme kryeshefi i Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare (QKMF) në Prishtinë, Sami Uka. Sipas tij, mungesa e vaksinës katërvalente e gripit sezonal po shkakton probleme jo vetëm me ngatërrimin e pasqyrës klinike të COVID-19 me të gripit sezonal, por po ka pasoja shëndetësore tek njerëzit e sidomos tek më të moshuarit.