Arbëri

Keqmenaxhim me kredi, Qeveria pagoi rreth 750 mijë euro si “ndëshkim” për ngecje

Rreth 750 mijë euro të taksapaguesve janë shpenzuar nga Qeveria e Kosovës si “ndëshkim” për mostërheqjen e mjeteve të kredisë nga institucionet financiare ndërkombëtare dhe ngecjeve në zbatimin e projekteve.

 

Rreth 750 mijë euro të taksapaguesve janë shpenzuar nga Qeveria e Kosovës si “ndëshkim” për mostërheqjen e mjeteve të kredisë nga institucionet financiare ndërkombëtare dhe ngecjeve në zbatimin e projekteve.

Sipas të dhënave të Ministrisë së Financave për periudhën janar-shtator të këtij viti, borxhi i përgjithshëm publik ka arritur në 1 miliard e 341 milionë euro, prej të cilave, borxhi ndërkombëtar është 407 milionë euro, ndërsa borxhi i brendshëm ka arritur në 934 milionë.