Arbëri

Pasojat e Speciales

Pasojat e Speciales

Kosova mund të futet në krizë institucionale pas dorëheqjes së Thaçit nga posti i presidentit. Partitë kanë afat gjashtë muaj që ta zgjedhin presidentin, në të kundërtën vendi shkon në zgjedhje të parakohshme. Derisa partitë në pushtet kanë kërkuar unifikim të spektrit politik dhe veprime të përgjegjshme institucionale, Lëvizja Vetëvendosje e ka përsëritur kërkesën për zgjedhje, pas të cilave do të dalin qeveria e re dhe presidenti

 

Kosova mund të futet në krizë institucionale pas dorëheqjes së Thaçit nga posti i presidentit. Partitë kanë afat gjashtë muaj që ta zgjedhin presidentin, në të kundërtën vendi shkon në zgjedhje të parakohshme. Derisa partitë në pushtet kanë kërkuar unifikim të spektrit politik dhe veprime të përgjegjshme institucionale, Lëvizja Vetëvendosje e ka përsëritur kërkesën për zgjedhje, pas të cilave do të dalin qeveria e re dhe presidenti

Dorëheqja e presidentit Thaçi pas konfirmimit të aktakuzës mund të prodhojë krizë të re institucionale. Qeveria, e cila prej fillimit funksionon me një shumicë të brishtë, tani rrezikon të bjerë në rast nuk mbërrin të sigurojë shumicën prej së paku 80 votash në Kuvend për ta zgjedhur kreun e shtetit. Sipas interpretimit të juristëve, partitë kanë afat gjashtë muaj që ta zgjedhin presidentin, në të kundërtën vendi shkon në zgjedhje të parakohshme. Derisa partitë në pushtet kanë kërkuar unifikim të spektrit politik dhe veprime të përgjegjshme institucionale, Lëvizja Vetëvendosje e ka përsëritur kërkesën për zgjedhje, pas të cilave do të dalin qeveria e re dhe presidenti.