Arbëri

Kahu i dialogut Kosovë-Serbi varet prej qasjes së presidentit të ri amerikan

Kahu i dialogut Kosovë-Serbi varet prej qasjes së presidentit të ri amerikan

Zgjedhja e presidentit të ri të Shteteve të Bashkuara do të jetë përcaktuese edhe për kursin që Shtëpia e Bardhë do ta ndjekë në raport me Ballkanin Perëndimor dhe marrëdhëniet Kosovë-Serbi. Derisa rezultati po vazhdon të jetë i ngushtë, analisti politik në Këshillin për Demokratizim, me seli në Berlin dhe Bruksel, Bodo Weber, ka folur për “Kohën Ditore” rreth qasjes që priten ta aplikojnë varësisht se cili prej kandidatëve do të fitojë - Joe Biden apo Donald Trump.

 

Zgjedhja e presidentit të ri të Shteteve të Bashkuara do të jetë përcaktuese edhe për kursin që Shtëpia e Bardhë do ta ndjekë në raport me Ballkanin Perëndimor dhe marrëdhëniet Kosovë-Serbi. Derisa rezultati po vazhdon të jetë i ngushtë, analisti politik në Këshillin për Demokratizim, me seli në Berlin dhe Bruksel, Bodo Weber, ka folur për “Kohën Ditore” rreth qasjes që priten ta aplikojnë varësisht se cili prej kandidatëve do të fitojë - Joe Biden apo Donald Trump.

“Politika e administratës së Trumpit në Ballkanin Perëndimor nënkupton përçarje, keqpërdorim të rajonit për një politikë të jashtme dhe të sigurisë jokoherente, të paparashikueshme, që ka humbur bazat e saj dhe vlerat demokratike liberale”, ka thënë Weber. “Bideni angazhohet për bashkëpunimin transatlantik bazuar në vlera të përbashkëta dhe e kupton mirëfilli rëndësinë politike të rajonit dhe rëndësinë e historisë së tij”.