Arbëri

Sipas mediave greke: Athina shpall zgjerimin e kufirit detar me 12 milje, pastaj apelohet në Hagë

Sipas mediave greke: Athina shpall zgjerimin e kufirit detar me 12 milje, pastaj apelohet në Hagë
 

Marrëveshja mes Athinës dhe Tiranës për të apeluar së bashku në Hagë për përcaktimin e kufijve detare ,përveç se është një mesazh ndaj Ankarasë ,konsiderohet më e rëndësishme edhe se marrëveshjet që nënshkroi Greqia me Italinë dhe Egjiptin për ZEE-deklarojnë burime qeveritare për versionin elektronik të gazetës “Proto thema”.

Sipas shpjegimeve të një prej ministrave të qeverisë Mitsotakis për gazetën, janë dashur 6 muaj negociata me kryeministrin Rama ,por edhe me presidentin shqiptar Meta si dhe me kreun e opozitës Basha, në mënyrë që të gjithë të ishin dakord me këtë zgjidhje.