Arbëri

ERA 2: Prioritet rastet e nivelit të lartë të korrupsionit

ERA 2: Prioritet rastet e nivelit të lartë të korrupsionit
Foto: Driton Paqarada/KOHA

Ditën kur Qeveria e ka shpërbërë taskforcën policore kundër korrupsion, ka miratuar edhe një dokument konfrontues me këtë vendimmarrje. Ajo ka votuar pro Agjendës së re të Reformave Evropiane (ERA 2), top prioritet i së cilës është luftimi i korrupsionit në nivelin e lartë. Prioritetet e ERA 2 ishin negociuar nga Qeveria dhe Komisioni Evropian dhe janë finalizuar këtë muaj nga kryeministri i Kosovës dhe komisionari i Bashkimit Evropian për Politika të Fqinjësisë dhe Zgjerimit.

KOHA ka siguruar dokumentin e miratuar të hënën në Qeveri, i cili luftën kundër korrupsionit e ka vënë në krye të prioriteteve.