Arbëri

Ankesa për mospërgjigje në numrin e telefonit, në Konsullatën e Cyrihut

 

Më shumë se 10 thirrjeve të bëra brenda një dite, të cilat i ka bërë një qytetar i Kosovës që jeton në Zvicër, në misionin konsullor të Republikës së Kosovës në Cyrih, nuk u është përgjigjur askush. Në numrin e vetëm që është në ueb faqen e këtij misioni, ai ka thënë se është vështirë të lidhesh. “Zakonisht lajmërohet një zë femre ‘Stafi i konsullatës është i zënë’ edhe të thotë që do prit ose thirr më vonë”, ka thënë ai.

Pa dashur të identifikohet, ai ka treguar se për këtë është ankuar edhe tek Ministria e Punëve të Jashtme, porse nuk ka marrë ndonjë përgjigje. “As që lodhen me e hap telefonin me iu përgjigj mërgimtarëve për hallet e tyre dhe terminët që duhet t’i bëjnë, qoftë për regjistrim të ndonjë fëmije të porsalindur, qoftë për vazhdim të pasaportave e dokumenteve të tjera. Nuk e di se për çfarë paguhen këta konsuj”, ka thënë ai.