Arbëri

Weber: Negociatat në Bruksel u cenuan nga Grenelli dhe kolegët e tij në administratën Trump

Foto: Driton Paçarada / KD
Foto: Driton Paçarada/ Ilustrim
 

Për Bodo Weberin, analist politik në Këshillin për Demokratizim, me seli në Berlin dhe Bruksel, bisedimet që po mbahen në Bruksel midis Kosovës dhe Serbisë nuk mund të jenë më shumë sesa para-negociata. Shkaku, i ka thënë ai KOHËS, janë veprimet e të dërguarit të posaçëm të administratës Trump për dialogun, Richard Grenell si dhe kolegëve të tij brenda administratës.

“Mendoj se është e qartë për secilin që dëshiron ta shohë, ndonëse është e kuptueshme që nuk do të pranohet publikisht prej zyrtarëve të BE-së, se negociatat në Bruksel janë cenuar nga Grenelli dhe kolegët e tij në administratën Trump, përmes veprimeve të njëanshme dhe tërësisht egoiste që çuan te publiciteti i 4 shtatorit në Shtëpinë e Bardhë”, ka thënë njohësi i Ballkanit.