Arbëri

Si sot, para 23 vjetësh studentët me protestë bënë revolucionin e ndryshimit

Si sot, para 23 vjetësh studentët me protestë bënë revolucionin e ndryshimit

Sot mbushen 23 vjet nga protestat e Lëvizjes Studentore të vitit 1997.

Ishte Lëvizja Studentore e atëhershme që organizoi protestat, të cilat u organizuan për të kundërshtuar pushtimin e Kosovës nga Serbia dhe kthimin e studentëve në objektet universitare, nga ku studentët ishin dëbuar nga regjimi i kasapit Sllobodan Millosheviqit në fillim të viteve të 90-ta.