Arbëri

Meta: Nga anëtarësimi i Kosovës në OKB do të përfitonte edhe bashkësia ndërkombëtare

Meta: Nga anëtarësimi i Kosovës në OKB do të përfitonte edhe bashkësia ndërkombëtare

Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Ilir Meta, mbajti një fjalim në debatin e përgjithshëm të sesionit të 75-të të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, me temë “E ardhmja që duam, Kombet e Bashkuara që na nevojiten: duke ripohuar angazhimin tonë të përbashkët ndaj multilateralizmit – përballja me COVID-19 përmes veprimit tonë të efektshëm shumëpalësh”.

Mes shumë temave kombëtare dhe ndërkombëtare, presidenti Meta në fund të fjalimit ceku edhe problemin e Kosovës. Anëtarësimi i saj në OKB, sipas Metës, do të sillte përfitime jo vetëm për Kosovën, por edhe për mbarë bashkësinë ndërkombëtare. “Inkurajojmë dhe mirëpresim faktin se faktori shqiptar vazhdon të mbështesë kursin evropian dhe euroatlantik në të gjithë rajonin, duke forcuar në të njëjtën kohë bashkëpunimin rajonal dhe pronësinë në hartimin dhe realizimin e projekteve ambicioze”, tha Meta, duke përshëndetur njëherësh edhe marrëveshjen e 4 shtatorit në Washington, shkruan KOHA Ditore.