Arbëri

Vulin: S’duhet ta mbështesim integritetin territorial të Bosnjës, nëse ajo e njeh Kosovën

Vulin: S’duhet ta mbështesim integritetin territorial të Bosnjës, nëse ajo e njeh Kosovën
Foto: Ilustrim

Ministri serb i Mbrojtjes, Aleksandar Vulin ka deklaruar të enjten se anëtarët boshnjakë dhe kroatë të presidencës tripalëshe të Bosnjës kanë dëshmuar se ata duan ta shohin Serbinë “të copëtuar”, kur votuan për njohjen e Kosovës, duke e pyetur më pas presidentin e Serbisë se edhe sa kohë është i gatshëm ta mbështesë integritetin e Bosnjës.

Deklarata për shtyp, e publikuar nga Ministria serbe e Mbrojtjes ka ardhur pas takimit të presidencës tripalëshe, në të cilën anëtari kroat i presidencës, Zhelko Komshiq dhe ai boshnjak, Shefik Xhaferoviq, kanë votuar për njohjen e Kosovës.