Arbëri

Dallavere për hava

Dallavere për hava

Institucionet e Kosovës kanë paguar mbi një milion euro për më shumë se 2,200 bileta avioni, pa pranuar nga kontraktuesi dëshmi të besueshme që tregojnë nëse çmimi i tyre ishte real, ose nëse biletat ishin shfrytëzuar vërtet ose jo. Është bërë kjo në kundërshtim me kontratën për shërbime të transportit ajror që Agjencia Qendrore e Prokurimit (AQP) e ka me kompaninë “Malësia Reisen”.

Bazuar në kontratë, e cila ka nisur të realizohet që nga dhjetori i 2018-s, për secilën biletë fituesi i tenderit merr vetëm shumën për shërbim në vlerë 3 euro, dhe nuk mund ta shesë tek institucionet më shtrenjtë sesa që e blen prej aviokompanive. Për ta dëshmuar çmimin me të cilin është blerë secila biletë, kontrata e obligonte operatorin që për çdo muaj ta dërgonte një kopje të raportit të nxjerrë nga BSP (Billing and Settlement Plan), sistem ky ndërkombëtar që tregon çmimin real të shitjes së biletës, shkruan KOHA Ditore.