Arbëri

Themelohet platforma e shoqërisë civile për dialogun Kosovë-Serbi.

 

Sipas njoftimit për media, KDI thotë se në kuadër të këtij procesi është i nevojshëm edhe roli i koordinuar i shoqërisë civile, për të shërbyer si katalizator i procesit.

Njëkohësisht, sipas KDI-së, një avokim i përbashkët brenda dhe jashtë vendit, përmes veprimeve që synojnë ndikim pozitiv në proces të dialogut, është më se i nevojshëm.