Arbëri

Në 5-vjetorin e marrëveshjes për AKS-në, VV-ja vlerëson se është më aktuale tash se kur u firmos

 

Ish-ministri i Punëve të Jashtme dhe zyrtari i lartë i Vetëvendosjes, Glauk Gonjufca, në pesë vjetorin e nënshkrimit të marrëveshjes së Brukselit për themelimin e Asociacionit të Komunave Serbe (AKS), ka thënë se kjo çështje është më aktuale sot se që ishte kur u nënshkrua.

Ai në një konferencë për media të mbajtur të martën, tha se kjo marrëveshje do të duhej të hidhej poshtë e të harrohej, meqë Gjykata Kushtetuese e shpalli në kundërshtim me Kushtetutën në 23 pika të saj.