Arbëri

Alarmi demografik, popullsia e Shqipërisë po pakësohet

Alarmi demografik, popullsia e Shqipërisë po pakësohet

Treguesit demografikë të tremujorit të dytë treguan se popullsia e vendit po futet në një proces rënie të parikuperueshëm pasi lindjet dhe vdekjet po shkojnë drejt barazimit, teksa shtesa natyrore e popullsisë i ka ditët e numëruara.

INSTAT raportoi se shtesa natyrore e popullsisë (diferenca mes lindjeve dhe vdekjeve) në 6-mujorin e parë të vitit 2020 pësoi rënie me 4,6 për qind. Në këtë 6 mujor pati vetëm 1,135 lindje më pak se vdekje, ndërsa në të njëjtën periudhe të një viti më parë ishin 1,402 vdekje më shumë se lindjet.