Arbëri

Sipas Isufit e Bulliqit, xhandarmëria serbe u fut në Kosovë për rreth 300 metra vijë ajrore

Sipas Isufit e Bulliqit, xhandarmëria serbe u fut në Kosovë për rreth 300 metra vijë ajrore
 

Ish-anëtarët e Komisionit për Shënjimin e Kufirit, Florim Isufi e Shpejtim Bulliqi, kanë shpjeguar përmes një analize se xhandarmëria serbe është futur në territorin e Kosovës rreth 300 metra vijë ajrore nga pika më e afërt e kufirit.

Të premten, forcat serbe u panë në brendi të territorit të Kosovës, duke zgjuar reagime të shumta. Në anën tjetër, KFOR-i në një reagim ka thënë se kjo ishte në kuadër të patrullimeve të përbashkëta rutinore. Kjo forcë kishte thënë se vija kufitare mes Kosovës e Serbisë “nuk është shënjuar qartë apo e përcaktuar nga elemente të terrenit natyror dhe të identifikueshëm, siç janë lumenjtë ose vargmalet, por është shënuar vetëm në harta” e se mund të ketë lëvizje “me një shkallë përshtatjeje të imponuar nga terreni”.