Arbëri

Ambasada e SHBA-së bën thirrje që të shtyhen apo anulohen udhëtimet verore në Kosovë

Ambasada e SHBA-së bën thirrje që të shtyhen apo anulohen udhëtimet verore në Kosovë

Kapaciteti në përkeqësim për të trajtuar pacientët që vuajnë nga COVID-19, mungesa e pajisjeve dhe masat e pazbatuara të sigurisë kanë bërë që Kosova të jetë ndër vendet me nivelin më të lartë të rasteve të reja të infektimeve me koronavirus. Kështu paralajmëron ambasada amerikane në ueb faqen e saj, të martën, në atë që është një vërejtje për shtetasit amerikanë që janë në Kosovë apo udhëtojnë për në Kosovë.

Më tej, ambasada paralajmëron se ajo ka kapacitet të limituar për të ndihmuar në emergjencat mjekësore, ndërsa thekson se në Kosovë ka edhe ndalesa shtesë për tubimet sociale.