Arbëri

Kosnetti kritikon projektligjin që mbron vlerat e UÇK-së, por së shpejti ai del në votim

 

Projektligji për vlerat e luftës, i cili parasheh përcaktimin e obligimit institucional dhe qytetar për mbrojtjen e vlerave të luftës së UÇK-së, pritet të dalë së shpejti për votim në Kuvendin e Kosovës, pavarësisht kundërshtimeve të fundit të ambasadorit të SHBA-së, Philip Kossnet. Ambasadori amerikan të mërkurën ka dalë kundër këtij ligji, duke e cilësuar atë të shtrenjtë dhe mënyrë jo të duhur për të treguar respekt për UÇK-në.

E me këto kritika nuk janë pajtuar përfaqësuesit e Organizatës së Veteranëve të Luftës. Nasim Haradinaj, nënkryetar i OVL-së, ka thënë se janë habitur me reagimin e Kossnetit, duke qenë se ai në një takim të mbajtur me OVL-në e kishte mbështetur këtë nismë, raporton KOHA.