Arbëri

Rreth 13% e të testuarve me metodën serologjike kanë rezultuar pozitivë

Rreth 13% e të testuarve me metodën serologjike kanë rezultuar pozitivë
Foto: Ilustriim
 

Rreth 12 deri në 13 për qind e 600 personave që janë testuar me metodën serologjike në Prishtinë kanë rezultuar pozitivë në COVID-19. Këtë e ka konfirmuar drejtori i Shëndetësisë në kryeqytet, Bujar Gashi. Ai ka thënë se janë duke i bërë rreth 100 teste në ditë dhe janë duke testuar persona bazuar në rekomandimet për testim të mjekëve familjarë. Në mesin e të testuarve ka thënë se ka persona që kanë pasur simptoma të COVID-19 për një periudhë prej një javë dhe që dyshojnë se janë të infektuar, si dhe persona që e kanë kaluar COVID-19. Mirëpo, ai ka thënë se ende nuk kanë ndonjë ndarje se sa prej të testuarve i takojnë secilës prej këtyre kategorive. Ka thënë se këto të dhëna do t’i publikojnë më vonë.

“Një pjesë e pacientëve që janë me probleme dhe kanë mbi 7 ose 8 ditë simptoma jemi duke i testuar me metodën serologjike, afërsisht deri më tani kemi kryer rreth 600 testime serologjike, do të thotë kapaciteti ditor është 100 testime, po presim që ditëve dhe javëve në vazhdim ta shtojmë numrin e testimeve, si të qytetarëve ashtu edhe numrin e testimeve për hulumtime që i kemi planifikuar”, ka theksuar Gashi.