Arbëri

Mjekëve në QKMF u rekomandohet ta diagnostikojnë COVID-19 pa testim

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Taskforca e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës i ka rekomanduar Ministrisë së Shëndetësisë që mjekët familjarë në QKMF-ja në Kosovë të diagnostikojnë pacientët me COVID-19 pa testime.

Është rekomanduar që mjekët familjarë, në rast se shohin pacientët me simptome të COVID-19, të bëjnë diagnozën klinike, pa pasur nevojë për testime dhe të rekomandojnë pacientët të vetizolohen për 14 ditë, siç do të duhej bërë në rast të testimit pozitiv, shkruhet në dokumentin e siguruar nga KOHA.

Nga Taskforca është thënë se kjo procedurë është në përputhje me praktikat që aplikohen në SHBA dhe vendet tjera të botës.