1 perditesime
11:34

Qeveria Hoti shton koordinatorët, një edhe për “luftimin e terrorizmit”

Qeveria e Kosovës ka vendosur që të ketë koordinator nacional për zbatimin e Strategjisë për parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm dhe luftimin e terrorizmit.

"Në mënyrë që të implementojmë aktivitetet dhe obligimet është e nevojshme që të caktohet koordinatori nacional", ka thënë ministri i Punëve të Brendshme, Agim Veliu.

Më pas vetë ai është emëruar nga Qeveria në kë post.

Zv.kryeministri Besnik Tahiri ka arsyetuar nevojën e të pasurit koordinatorë për çështje të caktuara.

Disa të tillë, që njiheshin si nacionalë, ishin emëruar në Qeverinë Haradinaj për çështje të caktuara, por me ardhjen e Qeverisë Kurti ata ishin pushuar dhe vendet e tyre të punës ishin shuar. Javën e kaluar, kryeministri Avdullah Hoti vendosi të emërojë koordinator për dialogun me Serbinë, gjë që u kritikua nga shoqëria civile.

Tash në Qeverinë Hoti, sërish ka koordinatorë.

“Mendoj që duhet të theksohet një çështje. Nuk jemi duke folur më për koordinatorë nacionalë që kanë qenë në qeverinë e kaluar. Nuk po flasim për një strukturë paralele, por për një strukturë shumë të nevojshme”, ka thënë Tahiri.

Ndërkohë, disa orë më vonë, Qeveria ka lëshuar një njoftim ku ka thënë se emërimi i Veliut koordinator nuk nënkupton staf dhe shpenzime shtesë.

“Qeveria e Republikës së Kosovës, në mbledhjen e mbajtur sot, e ka emëruar ministrin e Punëve të Brendshme, Agim Veliu, Koordinator Nacional për Parandalimin e Ekstremizmit të Dhunshëm dhe Luftimin e Terrorizmit. Ky emërim nuk nënkupton assesi se është krijuar një pozitë e re. Në detyrën e koordinatorit ai nuk do të ketë as staf të ri, as pagesë shtesë”, thuhet në njoftim.

11:26

Qeveria shpronëson disa prona në funksion të interesit publik

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e 14-të, të martën, ka shpronësuar disa prona.

Fillimisht është miratuar kërkesa për shpronësim për interes publik të objekteve të cilat menaxhohen nga AKP-ja, e të cilat preken nga realizimi i projekteve si ndërtimi i parkut që do të shërbejë për amfiteatrin e fshatit Mushtisht dhe ndërtimin e çerdhes së fëmijëve si dhe këndi për të moshuarit në fshatin Studentçan në Komunën e Suharekës.

Ministri i Ambientit, Blerim Kuçi ka prezantuar kërkesat edhe për shpronësimin e pronës e cila preket nga restaurimi dhe konzervimi i objektit Shtabi i UÇK-së në Kosterc, Skenderaj si dhe atë që preket nga ndërtimi i "shiritit për rreshtim" për hyrje në Ambasadën amerikane në Prishtinë.

Qeveria e Kosovës po ashtu ka proceduar për në Kuvend opinionin lidhur me Projektligjin për Mbrojtjen e Vlerave të Luftës të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, i cili ka dy vjet që është dërguar në Kuvend për lexim të parë.