Arbëri

Kuçi: Deri në fillim të gushtit nis zbatimi i rrjetit ndërkombëtar energjetik

Kuçi: Deri në fillim të gushtit nis zbatimi i rrjetit ndërkombëtar energjetik

Mbi 500 milionë euro i ka marrë Serbia nga Kosova prej Transmisionit por vendi ynë nga fundi i muajit korrik pritet t’i kontrollojë kufijtë e vet energjetik duke dalë përfundimisht nga blloku rregullues Serbi-Mali i Zi dhe Maqedoni e Veriut dhe duke iu bashkuar bllokut rregullues të sistemeve energjetike Kosovë-Shqipëri.

Si rrjedhojë e marrëveshjes së re të kyçjes në mes të KOSTT-it dhe Rrjetit Evropian të Operatorëve të Sistemit të Transmisionit për Energji (ENTSO), ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi ka thënë në një intervistë për KosovaPress, se shfrytëzimi i “Autostradës” energjetike 400 kv me Shqipërinë pritet të nisë në fund të muajit korrik ose në fillim të muajit gusht dhe përfitimet do të jenë të dy anshme.