Arbëri

Kerveshi kërkon vetting të shpejtë, Shala monitorim të përhershëm

 

Avokati Kujtim Kerveshi në emisionin Desku në KTV ka thënë se është një nevojë e jashtëzakonshme që në Kosovë të ketë vetting në sistemin e drejtësisë.

“Realiteti në sistemin e drejtësisë, kur nisin hetimet, prej fazave të para nis njëlloj shtangimi i sistemit. Policia grumbullon diçka, prokuroria thotë ka diçka, pastaj ia dërgon Gjykatës, ajo thotë se hajt e rregullon Apeli. Prej shkallës së parë, kur x-y është liruar nga akuza, i njëjti është gjykuar në gjykatën e Apelit. Në sistemin tonë të drejtësisë, jo pse jam anëtar i një grupi për vetting, detyrimisht duhet me thënë se këto situata shpërfaqën nevojën e jashtëzakonshme për vetting në Kosovë. Nuk jemi të verbër, prej zinxhirëve policorë, çështjeve që pëcillen deri te mungesa e një guximi, Kosova megjithatë nuk ka një sistem aq të ri saqë mund të ketë aso shkarje”, ka thënë Kerveshi. “Ne kemi dy Këshilla, atë Gjyqësor dhe Prokurorial, mund të ju them se në sistemin tonë të drejtësisë cilësia rrallë herë shpërfaqet me meritat që duhet me e konkretizuar avancimin e dikujt. Janë disa gjyqtarë që janë shumë profesional. Gjykata e Apelit e ka lehtësuar njëlloj game të shumë çështjeve që patën mbetur peng. Ne kemi kaq shumë vështirësi, po flas për Prokurorinë. Për rastin Pronto duhet të vlerësohet puna e Prokurorisë”.