Arbëri

Eurodeputetët kërkojnë nga Merkeli përmbushjen e obligimeve ndaj Kosovës për liberalizim vizash

Eurodeputetët kërkojnë nga Merkeli përmbushjen e obligimeve ndaj Kosovës për liberalizim vizash
 

Deputetët e Parlamentit Evropian kërkojnë nga Merkeli që gjatë kryesimit gjerman me BE-në të liberalizohen vizat për Kosovën pasi të gjitha kushtet janë përmbushur dhe nuk mund të ketë kushte shtesë. Ata rikujtojnë se Kosova është vendi i fundit që ende nuk ka liberalizim dhe se me këtë kredibiliteti i BE-së po dëmtohet.

Kërkesave që gjatë Presidencës Gjermane të BE-së të liberalizohen vizat për Kosovën i janë bashkuar edhe disa deputetë të Parlamentit Evropian dhe atë nga Grupet kryesore politike përmes një letre të cilën ua kanë dërguar kancelares gjermane Angela Merkel dhe ministrit të Brendshëm, Horst Seehofer.

Ata kërkojnë që Gjermania, e cila merr kryesimin e BE-së nga 1 korriku, të vërë në rend dite liberalizimin e vizave për Kosovën, shtetin e vetëm nga rajoni i cili ende nuk ka liberalizim vizash.