Arbëri

Qeveria ndan nga 30 mijë euro për familjet e dy minatorëve të Artanës

 

Qeveria e Kosovës ka ndarë nga 30 mijë euro për familjet e dy minatorëve, inxhinierit Haki Arifi e xehetarit Idriz Gërbeshi, që kanë mbetur nën rrënojat nga shembja e dheut në minierën e Artanës.

Sipas një njoftimi nga Qeveria në detyrë, pos 30 mijë eurove për familjet e tyre, shteti do t’u ndihmojë edhe me bursë për fëmijët që ndjekin shkollimin dhe djalit të madh të Gërbeshit, 21-vjeçar, do t’i mundësohet punësimi në minierë.