Arbëri

Hodges: Kosova e ka mbështetjen e SHBA-së, por Serbia nuk shikohet si ajo e 1999-shit

Hodges: Kosova e ka mbështetjen e SHBA-së, por Serbia nuk shikohet si ajo e 1999-shit
 

Bashkëpunëtori i Qendrës së Washingtonit për Analiza të Politikës së Evropës, Franklin Ben Hodges, konsideron se nuk duhet të zvarritet vazhdimi i dialogut midis Beogradit e Prishtinës, pavarësisht nga fërkimet politike në Kosovë dhe zgjedhjeve parlamentare në Serbi që do të bëhen në qershor.

Me rastin e thirrjes së përbashkët të Gjermanisë e të Francës që Beogradi e Prishtina sa më parë të vazhdojnë dialogun, Hodges i ka thënë “Zërit të Amerikës” në gjuhën serbe se ishte i dëshpëruar pse në deklaratën e përbashkët të ministrave të Gjermanisë e të Francës nuk ishin përmendur edhe përpjekjet e SHBA –së, dhe ka shtuar se shpreson për një bashkëpunim të të gjitha palëve, transmeton Koha.net.