Arbëri

Rukiqi thotë se gjoba ndaj kompanive të naftës është dashur të merrej pas pandemisë

Rukiqi thotë se gjoba ndaj kompanive të naftës është dashur të merrej pas pandemisë
 

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi, ka thënë se gjoba prej 4 milionë euro ndaj 14 kompanive të naftës në Kosovë për manipulim të çmimeve është dashur të merrej pas pandemisë së koronavirusit.

Pak pasi KOHA raportoi se është vërtetuar se kompanitë të cilat kanë qenë nën hetim e kanë çrregulluar konkurrencën tregtare gjatë muajve nëntor dhe dhjetor të vitit 2018 dhe se Komisioni i Autoritetit, më 6 maj 2020 ka vendosur të shqiptojë masa ndëshkuese administrative në shumën prej 4 milionë euro të totalit të të hyrave për gjashtë 6-mujorin e vitit 2018 ndaj 14 kompanive nën hetim, Rukiqi ka thënë se vendimi në kohë pandemie është goditje për kompanitë.