Arbëri

FDHK: Me kritikat drejtuar Gashit po mohohet e drejta e viktimave për drejtësi

FDHK: Me kritikat drejtuar Gashit po mohohet e drejta e viktimave për drejtësi
 

Fondi për të Drejtën Humanitare në Kosovë ka thënë se me kritikat e ashpra drejtuar Shkëlzen Gashit, ish-këshilltar i kryeministrit, pas deklaratës për krimet e supozuara të UÇK-së gjatë luftës në Kosovë, po mohohet e drejta e viktimave për drejtësi.

Në një reagim, në ditën kur Gashi u shkarkua nga kryeministri në detyrë, Albin Kurti, FDHK ka thënë se me kritikat drejtuar tij nga përfaqësues të organizatave, shoqatave të ndryshme e atyre të partive politike, po promovohet kultura e mosndëshkueshmërisë dhe pamundësohet procesi i drejtësisë tranzicionale në Kosovë.