Arbëri

Sindikata e Shëndetësisë paralajmëron hapa juridikë ndaj Qeverisë pse shtesa s’po merr edhe stafi mbështetës

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë në Kosovë është ankuar sërish se shtesat prej 300 eurosh për stafin shëndetësor, sipas pakos së Qeverisë për përballimin me koronavirusin, nuk po ndahen edhe për stafin mbështetës.

Në një reagim drejtuar kryeministrit në detyrë Albin Kurti dhe ministrave të Financave dhe Shëndetësisë, FSSHK ka thënë se “sistemi shëndetësor është zinxhir dhe çdo shkëputje e hallkës së këtij zinxhiri dërgon në dështim të sistemit shëndetësor”.