Arbëri

“Familja dhe Shpresa” u kërkon sërish politikanëve të ndryshojnë Ligjin për Specialen

“Familja dhe Shpresa” u kërkon sërish politikanëve të ndryshojnë Ligjin për Specialen
 

Organizata “Familja dhe Shpresa” edhe sivjet ka përsëritur kërkesën që vazhdimisht ka për autoritetet e Kosovës. Në një letër drejtuar presidentit Hashim Thaçi dhe krerëve tjerë politikë, Zana Bytyqi-Geci, kryetare e shoqatës ka kërkuar të ndërmarrin masa ndaj kriminelëve të Serbisë për krimet e luftës ndaj shqiptarëve duke kërkuar ndryshim të Ligjit për Gjykatën Speciale.

Në këtë letër theksohet se institucionet ndërkombëtare të drejtësisë kanë dështuar qe 21 vjet që të dënojnë ata që bënë krime ndaj shqiptarëve në Kosovë. “Familja dhe Shpresa” ka thënë se pos drejtësisë ndërkombëtare dhe asaj vendore, në Kosovë që nga 2015-a “kanë dështuar” edhe të gjithë politikanët që “miratuan ligjin për krijimin e gjykatës speciale gjysmake dhe diskriminuese me të cilën po amnistohen kriminelët e Serbisë dhe ndërmarrja e saj vrastare e viteve 1998-99”.