Arbëri

Buka e paardhur dhe doktrina Bolton

Buka e paardhur dhe doktrina Bolton

1.

Dallimi mes bukës së ardhur apo të paardhur, të bukës së përgatitur me tharm apo pa të, është njëri prej dallimeve doktrinare që mbijeton te njerëzimi për gati njëmijë vjet. Ky është njëri prej tri dallimeve të Skizmës së madhe, që ndau Kishën në atë të Perëndimit (Katolike) dhe të Lindjes (asaj që sot njohim si Ortodokse). Dhe kjo gjë ka lidhje me krizën e tanishme politike në Kosovë, që në një moment mori dimensionin ndarës në një interpretim banal mbi atë se kush është i dëgjueshëm apo jo ndaj Amerikës.