Arbëri

​Mullisët paralajmërojnë pezullimin e prodhimit nëse nuk rikthehet tarifa anti-damping ndaj importuesve

​Mullisët paralajmërojnë pezullimin e prodhimit nëse nuk rikthehet tarifa anti-damping ndaj importuesve

Pezullimi i përkohësisht i disa masave tarifore ndaj importit të miellit nga ministria e Ekonomisë, Punësimit, Tregtisë, Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Investimeve Strategjike ka ngjallur pakënaqësi tek mullisët e Kosovës. Ata sot nuk kanë ofruar shërbime dhe shitjen e miellit për qytetarët në shenjë proteste ndaj këtij vendimi.

Kjo për arsye se, siç thonë ata, mielli i cili po importohet nga Serbia si i subvencionuar nga ky shtet, ka kosto më të ulët në tregun e Kosovës, dhe kjo bën që mos të shitet mielli që prodhohet në vend.