Arbëri

Intelektualë e akademikë botërorë solidarizohen me Kurtin dhe popullin e Kosovës

Intelektualë e akademikë botërorë solidarizohen me Kurtin dhe popullin e Kosovës

Një grup intelektualësh e akademikësh nga vende të ndryshme të botës, janë solidarizuar me Albin Kurtin dhe popullin e Kosovës, pas mocionit të mosbesimit që bëri që qeveria Kurti të rrëzohej.

Në një letër, të nënshkruar nga 37 persona, në mesin e të cilëve edhe filozofi i njohur slloven, Slavoj Zhizhek, thuhet se Qeveria Kurti shqetësoi interesat e elitave të vjetra, që kanë qeverisur Kosovën për 20 vjet.