SHSKUK-ja bën furnizimet e para me barnat që përdoren kundër koronavirusit Foto: Reuters

SHSKUK-ja bën furnizimet e para me barnat që përdoren kundër koronavirusit

Saranda Ramaj Saranda Ramaj 23 March 2020 16:38

Shërbimi Spitalor dhe Klinik Universitar i Kosovës (SHSKUK) është furnizuar me dy barna, të cilat sipas presidentit amerikan Donald Trump, në SHBA kanë dhënë rezultate të mira te trajtimi i pacienteve me COVID 19.

Bëhet fjalë për blerjen e 240 dozave chloroquine dhe për 200 tjera të barit Azithromycin të cilat mësohet se i kanë marrë donacion.

Kjo është konfirmuar për Kohën nga Zyra e drejtorit të SHSKUK-së, Basri Sejdiu. Madje mësohet se ditëve në vijim pritet të blihen edhe sasi tjera të këtyre barnave.

Barnat në fjalë janë liferuar sot në QKUK.

Këto dy barna nuk janë të reja, por disa shtete kanë thënë se kombinimi i tyre ka dhënë rezultate pozitive te pacientët.

Dje, KOHA kishte mësuar nga burimet se tashmë janë porositur nga 400 doza prej këtyre produkteve.

MSH-ja PLANIFIKON T’I BLEJË ILAÇET PËR TË CILAT FOLI TRUMPI

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

ReKos25/03/2020 11:10

Dhasht i madhi Zot qe keto barera te jene te duhurat. Kurse Politikanve tone ju duhet nje Terapi nga ato te fortat nga Neuropsihiatrija. Normal edhe IZOLIMI NE ATE SPITAL

Shto koment

Të ngjashme